Kaartin Taratom

Virtuaalihevonen - A sim-game horse

© mlj 2012

ei meriittejä

suomenhevos - tamma Kaartin Taratom
s. 25.01.2012*, 156 cm liinakko
kasvattaja Kaartin hevoset omistaja VRL-10356

Yleispainotteinen, ko: HeB re: 100cm me: 90cm

Päiväkirja ja valmennukset

* täyttää 4 vuotta 15.02.2012, ikääntyminen jatkuu VAI:n mukaan

00.00.2012 Kaartin *** (e. Emähänse) om. Omistajanmaili

Mahtaileva eloisa kömpelö syöppö - näillä sanoilla kuvailisin lyhyesti meidän Taraa. Suurmimaksi osaksi Tara tanssahtelee eloisasta, tämä sitten kostautuu kompurointina omiin jalkoihin kun ei malta pysyä rauhassa. Ratsastaessa se ei ole kömpelö kun tamman lämmittelee kunnolla, eikä anna sen laahustaa. Laahustamisen tuloksena on tylsistyminen ja sitä seuraa kompastelu.

Taraa harjatessa se useimmiten tykkää tepastella ympäri boksia tai vähintäänkin tutkiskella turvalla ympäristöä, jos jaloilla ei pääse liikkumaan. Sen sitomista en suosittele, koska Taran säikähtäessä se voi saada vetopaniikin. Kun ei mitään pelottavaa tapahdu se on ihan nätisti kiinnitettynäkin. Kavioiden putsaus kannattaa hoitaa rivakasti ennen kuin Tara tylsistyy ja nojaa lähes koko painollaan yrittäen päästä taas steppailemaan vähän. Satulointi ja suitsiminen sujuu muitta mutkitta Taran kanssa, kunhan ei jää kitkuttelemaan. Melkeinpä, jos mikä tahansa toimenpide kestää Taran mielestä turhan pitkään, se kyllästyy ja alkaa steppailemaan ja heilumaan.
Ja mitä Taran syöppöyteen tulee, Tara on aina ensimmäisenä jonossa tulossa tarhasta pois. Se tietää, että ruoka-aika koittaa pian. Ruokaa jaettaessa se hirnuu hullunlailla ja pyörii ympäri boksiansa malttamattomana. Ruokailun jälkeen Tara katsoo aina sen näköisenä kuin se tahtoisi sanoa: "maistiaiset olivat hyviä, otamme tätä lisää kiitos". Käytävälle, jos on jäänyt aivan mitä tahansa syötävää on varottava, ettei Tara rynni pahkapäätä sinne jättäen kaiken alleen. Muutenkin pikku syöttö-porsaamme on aina kaiken ruuan perässä niin maastossa kuin tallissakin.
Eläinlääkäriä ei Tara pelkää. Se ainoastaan käyttäytyy melko levottomasti, koska fiksusti se on opetettu siihen, että eläinlääkärin jälkeen saa maistuvan palkkion. Sama koskee kengittäjää. Tara aina nuuhkailee ja hamuaa joka paikkaa makupalaa odottaen. Kengittäjämme onneksi on todella napakka setä, Tarakin pysyy kutakuinkin aisoissa.

i. VIR MVA Ch Vinkare KTK-II
sh, 159cm, musta

"...."

e. Heikale
sh, 154cm, rautias

"...."

ii. Vinkaus
sh, 161cm, musta (evm)

ie. Aulikki
sh, 156cm, punarautias (evm)

ei. Riiuttaja
sh, 154cm, punarautias (evm)

ee. Kuukkija
sh, 153cm, tummanrautias (evm)


Sukuselvitys

Kilpailumenestys

22.02.2012 Dark Side Trakehners KRJ HeB 5/86
00.00.0000 Järjestäjä ERJ luokka sij.
00.00.0000 Järjestäjä VSR luokka sij.
00.00.0000 Järjestäjä NJ luokka sij.

Kaartin hevoset on virtuaalitalli.
Kaartin hevoset is a sim-game stable.

© Kaartin hevoset 2012, ellei toisin mainita
astrid.newbury@gmail.com